Haaveiletko hintojen nostamisesta?

Milloin viimeksi olet nostanut palveluidesi hintoja? Mielestäni yksi yrittäjyyden parhaimmista puolista on juuri se että voit itse päättää millaisia hintoja pyydät. Samaan hengenvetoon mainittakoon että mielestäni hinnoittelu on ehkä myös se kaikista vaikein asia yrittäjyydessä. Sinun hinnoittelusi ei periaatteessa pitäisi kuulua kenellekään muulle ja voit itse asettaa työllesi hintalapun. Toki on eri asia hinnoitella itsensä ulos markkinoilta joten hinnoittelu on ehdottomasti asia johon kannattaa perehtyä. Itse olen pohtinut palvelujeni hintoja lukuisia kertoja ja tuntuu että sen kanssa on edelleen tekemistä. Onneksi koen, että hinnoittelu on näin ajan myötä selkeytynyt ja vie vähemmän aikaa kuin yrittäjyyden alkuvaiheessa. Usein juuri aloittelevat yrittäjät asettavat työlleen liian alhaisen hintalapun mutta onneksi sen korjaaminen on täysin yrittäjän omissa käsissä.

Huom! Tämä blogiteksti on kirjoitettu pitkälti palveluita tarjoavan yrittäjän näkökulmasta mutta samat säännöt on sovellettavissa myös esimerkiksi verkkokauppiaille ja fyysisiä tuotteita myyville yrittäjille.

Hintojen nousun perustelu

Oma kokemukseni on että hintojen nostamiselle on lähinnä keksittävä perustelut omantunnon takia. Kertaakaan en ole kohdannut sitä että asiakkaani olisivat kauhistelleet hintojeni nostamista mutta kaikista haastavinta on perustella juuri itselle miksi jokin palvelu pitäisi olla kalliimpi kuin ennen. Oletko kokenut samanlaisia tuntemuksia?

Listasin alle muutamia kohtia joiden avulla voit pohtia olisiko hintojen nostaminen myös sinun kohdallasi järkevää:

  • Saat jatkuvasti tarjouspyyntöjä ja asiakkaita olisi enemmän kuin pystyt kerralla ottamaan.

  • Melkein jokainen tarjouspyyntösi hyväksytään. Toki se pitää nähdä hyvänä asiana mutta jos jokainen asiakas pystyy välittömästi hihkaisemaan kyllä tarjouksesi jälkeen, olet ehkä tehnyt hinnoittelullasi päätöksestä liian helpon.

  • Houkuttelet jatkuvasti asiakkaita joiden kanssa on ihan kiva tehdä töitä mutta he eivät ehkä ole juuri niitä unelma-asiakkaita joita kovasti toivot. Ehkä koet että asiakkaasi eivät arvosta työtäsi ihan niin paljon kuin olisi tarpeen.

  • Kuulet asiakkaidesi suusta “Olet niin hyvä että sinun pitäisi laskuttaa enemmän!”

  • Kilpailijasi laskuttavat enemmän samanlaisista palveluista.

  • Koet olevasi uupunut ja mietit usein: “Onko tämä kaikki työ todella siitä saadun rahamäärän arvoista”.

  • Otat niin paljon asiakkaita kuin ehdit mutta silti et pysty maksamaan itsellesi tarpeeksi tai olet kaukana vuosittaisesta tavoitteestasi.

  • Mietit mahdollisuutta palata takaisin palkkatöihin.

  • Olet merkittävästi kouluttautunut tai muuten vain kartuttanut osaamistasi.

  • Olet hionut työprosessiasi parempaan suuntaan ja tarjoat asiakkaillesi enemmän kuin ennen.

  • Olet panostanut brändäykseesi ja se on nostanut koko yrityksesi täysin uudelle tasolle.

  • Koet yksinkertaisesti että nyt on oikea hetki. Sinulla on ehkä ollut sama hinnoittelu käytössäsi viimeiset viisi vuotta mutta todellisuudessa tarjoamasi palvelut ovat paljon paremmalla tasolla kuin viisi vuotta sitten.

Näyttäydy laadukkaana

Tiesitkö, että usein korkeammat hinnat saavat yrityksesi näyttämään laadukkaalta ja ammattimaiselta? Vedät puoleesi asiakkaita jotka ovat oikeasti ensiluokkaisen palvelun perässä ja ovat siitä myös valmiita maksamaan. Eikö me kaikki haluta juuri tällaisia asiakkaita muutenkin? Hintojen nostaminen voi siis olla yksi steppi tätä tavoitetta kohti. Lisäksi korkeamman hinnan maksava asiakas voi saada myös sinun työmotivaation kasvamaan ihan uudelle tasolle. Haluat antaa kaikkesi jotta asiakas saa toivomansa lopputuloksen.

Ole rohkea

Kannustan sinua miettimään palveluitasi ja sitä miten ne hinnoittelet. Mikäli pidät vuosittaisia strategiapäiviä voit silloin ottaa hinnoittelusi tarkasteltavaksi. Muista arvostaa itseäsi ja omia taitojasi tarpeeksi äläkä alihinnoittele itseäsi vain siksi että et kehtaa pyytää enempää.

Haluatko nostaa yrityksesi uudelle tasolle brändäyksen avulla ja sen myötä nostaa hintojasi? Ota yhteyttä ja varataan sinullekin paikka kalenteristani!

Edellinen
Edellinen

Vuosi 2022

Seuraava
Seuraava

Miltä näyttää verkkokaupan luomisprosessi?